Martin Luther University Halle-Wittenberg

Further settings

Login for editors

DAAD Awardees

Seit 1995 wird an der Universität Halle jedes Jahr der DAAD-Preis an einen ausländischen Studierenden verliehen. Damit werden Studierende ausgezeichnet, die sowohl sehr gute Studienleistungen als auch ein bemerkenswertes gesellschaftliches oder interkulturelles Engagement aufweisen. Der Deutsche Akademische Austauschdienst (DAAD) stellt hierfür eine Preissumme in Höhe von 1.000,00 € zur Verfügung.

DAAD-Award 2016: Viktoryia Panfilovich (Photo credit: Maike Glöckner)

DAAD-Award 2013: Awardee Gustavo Macedo Rodríguez from Mexico with Rector Prof. Dr. Udo Sträter (Photo credit: Michael Deutsch)

DAAD-Preis 2012: Awardee Clement Appiah from Ghana (Photo credit: Maike Glöckner

DAAD Awardee 2011: Minhaz Morshed, Bangladesh (Photo credit: Maike Glöckner)

"Minhaz Morshed has accomplished a lot"

02.08.2012: "He deserves the prize" - with these words Prof. Dr. Ingo Pies ended the acclamation for the (almost) 20-year-old student Minhaz Morshed from Bangladesh, who at the opening event of the first International Week of the University of Halle would receive a  very special award - the DAAD Prize.

DAAD-Awardee 2010: Tarek Mohamed Mohamed Ali (Photo credit: Maike Glöckner)

DAAD Awardee 2009: Marc El Jebeili (Photo credit: Maike Glöckner)

DAAD Awardee 2008: Shiney Franz (Photo credit: Maike Glöckner)

DAAD Awardee 2007: Monika Döbber geb. Kowalczyk (Photo credit: Maike Glöckner)

Also visit us on Facebook – Facebook    – here you will find up-to-date information on funding and support  programmes and events, photo galleries, and you can always contact us!

Up